Best practices
Beste leden,
Via deze weg wensen wij de 'best practices' bij onze medische huizen in België met jullie te delen.
U kan uw 'best practice' met ons delen door deze door te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze worden ook vertaald naar het Frans en op de Franstalige pagina geplaatst.
Toegevoegd op vrijdag 3/4/20
Best practices te Antwerpen:
- Wij hebben de eerste dagen 2 mensen volledig ingezet op het opnieuw in kaart brengen van de kwetsbare senioren én hun voornaamste mantelzorger, het oplijsten van de geïsoleerde en alleenstaande ouders, de kwetsbaren in het algemeen. Daar is een telefoonsysteem aan gekoppeld waaraan iedereen snel ziet wie wanneer met wie gebeld heeft. Het contact zelf is geregistreerd in het EMD. De lijst wordt aangevuld met mensen die ons bellen/mailen met vragen waar we na een korte interventie de breekbaarheid voelen.
- We hebben ons lokale netwerk versterkt en werken met de lokale besturen samen om enerzijds vrijwilligers in te zetten en anderzijds die vrijwilligers goed te instrueren. Hierdoor is er terug een voedselbedeling en zijn er mensen die ons ondersteunen in het dagelijks contact met de alleenstaande mama’s die nood hebben aan een gesprekje met een volwassenen
- Wij rapporteren in overleg met de patiënten zelf moeilijke situaties aan de betrokken scholen en zoeken samen naar ondersteuning. (Inclusief het herschikken van de paasei-pakketjes omdat de mensen die technisch werkloos zijn hun geld pas later van de RVA krijgen en dus nu geen eitjes hebben voor hun kinderen)
- Een collega heeft een lokaal buurthuis ingenomen om infectiezorg voor de regio te organiseren en drukt zo de uitgaven in de uit te spenderen zorg
- Iemand maakt voor ons updates van vivelverbindt.be waardoor we zelf niet moeten gaan zoeken maar relevante informatie krijgen.